Logan se apropie de momentul in care va putea fi declarata masina mondiala. Concret, AvtoVaz, cel mai mare constructor de automobile din Rusia, care produce Lada, va plati grupului Renault 100 de milioane de euro pentru licenta platformei B0, pe care este construita familia de modele Logan
De asemenea, conform Automotive News Europe, AvtoVaz va plati catre Renault alte 120 de milioane de euro, pentru licenta a doua motoare Renault, ce vor fi utilizate pentru generatiile viitoare ale Lada. Potrivit unor articole anterioare aparute in presa rusa, licenta este pentru 450.000 de motoare de 1,4 si 1,6 litri.

70% din productia locala
Renault a semnat, la sfarsitul lunii februarie, la Moscova, acordul pentru preluarea unei participatii de 25% la AvtoVAZ, pentru un miliard de dolari, tranzactia urmand sa conduca, potrivit presedintelui grupului francez, Carlos Ghosn, la formarea celui de-al treilea mare producator de automobile la nivel mondial.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.