Camera Reprezentantilor a Congresului Statelor Unite ale Americii a respins ieri seara planul de 700 miliarde de dolari pentru stabilizarea pietelor financiare propus de guvernul American, titreaza Bloomberg

Planul a fost respins cu un numar de 228 de voturi impotriva si 220 pentru, stopand astfel ceea ce putea fi cea mai mare interventie a Statului American in pietele financiare, dupa Marea Depresiune. Daca acest plan ar fi fost acceptat de Congres, Trezoreria Americana ar fi putut interveni si cumpara active ale companiilor financiare aflate la un pas de colaps.

“Poporul American a respins acest plan si acum a facut-o si Congresul”, a declarat republicanul Mike Pence.

“Sunt foarte dezamagit”, a marturisit Barney Frank, seful Comisiei Financiare a Congresului. “Republicanii au ucis acest plan”.

Seful Rezervei Federale Americane, Ben Bernake, atentiona in cursul zilei de ieri despre gravele amenintari ale sistemului fiananciar, daca acest plan va fi respins de Congres.

Ce va urma in aceasta criza financiara, care vor fi urmatoarele pierderi si urmatoarele falimente din economia Statelor Unite sau din lume aflati aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.