Negoierile dintre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Aero Vodochody pentru privatizarea Avioane Craiova au esuat , iar societatea craioneana va fi relansata de urgenta la privatizare.

"Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va relua de urgenta, procesul de privatizare a SC Aviaone SA Craiova prin publicarea unei noi oferte de vanzare a pachetului de 80,9778 % din actiuni. Decizia AVAS a fost luata ca urmare a expirarii termenului de valabilitate a ofertei pentru SC Avioane Craiova S.A., fara ca Aero Vodochody sa fii acceptat clauzele contractuale propuse de Autoritate", se arata in comunicatul institutiei.

AVAS precizeaza ca toate informatiile despre starea societatii precum si contractul de vanzare – cumparare au fost parte a caietului de sarcini si au fost cunoscute si acceptate de ofertant inca de la inscrierea in cursa pentru privatizare.

Potrivit Autoritatii, constructorul ceh de aeronave a dorit inserarea unor clauze contractuale care au excedat cadrul legal existent si oferta AVAS si nu au putut fi luate in considere de Autoritate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.