Pe modelul consacrat in Statele Unite, guvernul Marii Britanii a decis sa nationalizeze una dintre cele mai mari banci ipotecare din Regat. Statul belgian i-ar putea urma exemplul cu Fortis Bank

Guvernul Marii Britanii a luat decizia de a prelua controlul Brad­ford&Bingley, banca ipotecara a carei capitalizare bursiera a scazut cu 93% de la inceputul anului, anunta BBC citand surse oficiale. In aceeasi situatie s-ar putea gasi curand si grupul financiar belgiano-olandez Fortis.

"Grupul ar putea fi nationalizat. Orice se poate intampla in conti­nuare", au declarat pentru un ziar francez surse avizate. In ultimele zile au existat mai multe intalniri intre autoritatile de reglementare, premier si ministrul de Finante, "pentru a reda increderea bursei in Fortis". Grupul francez BNP Paribas si cel olandez ING sunt interesate, potrivit surselor, de o parte a activelor Fortis, insa nu de o preluare integrala.

Si Bradford&Bingley are suficienti petitori, companii financiare de dimensiuni foarte mari. "Trezoreria Marii Britanii va negocia cu banci interesate sa achizitioneze participatii la B&B", mai spune BBC.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.