Washington Mutual Inc, cea mai mare banca americana de economii si imprumuturi, a fost inchisa de guvernul Statelor Unite, activele sale fiind vandute JPMorgan Chase & Co pentru 1,9 miliarde dolari, in cadrul celui mai mare faliment al unei banci americane, relateaza Reuters.

Aceasta este ultima masura luata de autoritatile americane, in incercarea de a curata industria bancara, profund afectata de creditele ipotecare neperformante.

Cea mai mare banca americana de economii si imprumuturi a suferit pierderi enorme de pe urma crizei creditelor. "Din cauza lichiditatilor insuficiente pentru acoperirea obligatiilor financiare, WaMu nu isi mai poate continua operatiunile", arata un comunicat al Office of Thrift Supervision, institutia ce supravegheaza activitatea bancilor de economii.

Banca are active de 307 miliarde dolari si depozite de 188 miliarde dolari. Ultimul faliment de acest gen a avut loc in 1984, cand Continental Illinois National Bank & Trust a fost nevoita sa isi inceteze activitatile.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.