Romania va beneficia de un credit nerambursabil (grant) de 2 milioane de euro din partea Olandei si a Bancii Mondiale (BM). Banii vor fi alocati pe proiecte destinate dezvoltarii pietei obligatiunilor, reformei justitiei, precum si imbunatatirii managementului cheltuielilor publice.Recent, ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, si reprezentantul Bancii Mondiale in Romania, Owaise Saadat, au semnat acordul de grant prin care Romania va beneficia de aceasta suma.

Actiunile de sprijin pentru managementul cheltuielilor publice vor cuprinde pregatirea si executia bugetului de stat, precum si controlul utilizarii fondurilor si administrarii veniturilor. Implementarea strategiei de termoficare si elaborarea optiunilor de privatizare a societatilor Romgaz si Hidroelectrica sunt alte proiecte care vor beneficia de sprijin financiar prin acest acord. De asemenea, infiintarea Agentiei de management al datoriei publice si dezvoltarea pietei obligatiunilor guvernamentale, municipale si ipotecare vor fi sprijinite prin alocarea de fonduri, in cadrul acordului semnat.

Agentia se va ocupa, printre altele, de recuperarea creantelor statului si va urmari imbunatatirea calitativa a administrarii datoriei publice externe si a gestionarii resurselor din Trezoreria Statului. Un alt obiectiv al institutiei va fi dezvoltarea pietei de capital si a altor instrumente non-bancare.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.