Bursa de Valori Bucuresti va lansa o noua categorie de listare pentru companiile romanesti mici si mijlocii. Categoria va fi destinata companiilor care isi desfasoara activitatea in domenii dinamice, desi nu au un istoric semnificativ. "Noua categorie - New Market - este in constructie si va functiona in cadrul sectorului valorilor mobiliare romanesti. Se va adresa companiilor mici si mijlocii care nu au istoric, dar reprezinta sectoare dinamice ale economiei, cu perspective de crestere.

Aceste companii trebuie sa aiba planuri de afaceri credibile si viabile", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, directorul general al BVB, Stere Farmache. El a adaugat ca implementarea acestei categorii corespunde necesitatilor companiilor romanesti care au nevoie de finantare. "Probabil vom solicita ca societatile care vor fi listate la aceasta categorie sa aiba o perioada de activitate de minim un an, iar limita de capital va fi stabilita in functie de nivelul de dezvoltare. Cerintele financiare nu pot fi atat de detaliate ca la o societate listata la categoria I", a mai spus Farmache.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.