Companiile romanesti au fost ieri invitate sa-si listeze actiunile pe piata extrabursiera londoneza AIM, o categorie aparte a bursei londoneze, cu reguli mai relaxate si mai usor accesibila companiilor de marime medie. Stere Farmache, directorul general al Bursei din Bucuresti, considera ca, desi "nimeni nu e prizonier in tara lui si companiile se pot misca liber", e mai bine ca emitentii sa-si invete lectia in tara lor, unde inseamna ceva: "Mai bine in satul tau fruntas decat codas la oras", afirma directorul BVB.

Martin Thomas, partener la Biroul de avocatura Hunton&Williams, ne-a declarat ca la Londra exista un mare interes pentru economiile foarte dinamice si exista fluxuri financiare disponibile pentru titlurile de valoare emise de firmele romanesti. Avantajul listarii la Londra consta in vizibilitatea sporita, in plus nu se pune problema revanzarii actiunilor lichide. Pentru un investitor strain o piata mica, precum piata bursiera romaneasca are dezavantajul unei lichiditati scazute, considera Martin Thomas.

"E usor sa cumperi, dar e greu sa vinzi ulterior, asta e temerea investitorilor. Pe cand la Londra cererea este atat de mare, incat aceasta problema nu se pune", ne-a declarat Martin Thomas. Directorul general BVB apreciaza ca la acest moment nu exista nici o companie romaneasca ce poate fi listata cu succes pe principalul ring bursier londonez. "Daca vorbim de listarea la cota London Stock Exchange, n-am in cap nici o companie care sa respecte conditiile. Dar bursa londoneza are mai multe categorii. Pana la urma, e alegerea fiecaruia", conchide Stere Farmache.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.