Ana Hotels se afla insa in negocieri avansate cu actionarii francezi care detin 52,54% din hotelul Athenee Palace Hilton * Potrivit directorului companiei continua si negocierile cu statul, care detine 41,8% din Athenee Palace SA * MTCT precizeaza insa ca a respins oferta depusa de Ana Hotels.

Directorul general Ana Hotels, Simona Constantinescu, a infirmat ieri informatiile aparute in presa, potrivit carora compania, detinuta de vicepremierul George Copos, ar fi preluat pachetul majoritar de actiuni al societatii Athenee Phenix Group (APG), care detine Hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti. Reprezentanta Ana Hotels a recunoscut insa ca se poarta, inca de la inceputul anului, negocieri cu o serie de firme franceze, controlate de grupul Vivendi Universal, care detin impreuna 52, 54% din actiunile APG.

Simona Constantinescu a explicat ca Ana Hotels a angajat mai multe firme de consultanta, printre care Price WaterhouseCoopers, pentru evaluarea actiunilor Hilton, dar a refuzat sa dea cifre privind tranzactia pe motiv ca ar putea vicia procesul de negociere. In ceea ce priveste pachetul de 41,8%, detinut de Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului (MTCT) la societatea comerciala Athenee Palace SA (APSA), directorul Ana Hotels a explicat ca, in prezent, se poarta negocieri directe cu statul roman.

Athenee Phenix Group a fost infiintata in 1992, statul roman detinand 35,6% din actiuni, prin APSA, care a adus ca aport in natura Hotelul Athenee Palace. Ceilalti actionari APG au adus aport in numerar, societatea functionand sub mangement francez. "In urma anuntului oficial publicat in presa centrala de catre MTCT, in toamna anului trecut, prin care se facea publica intentia de vanzare prin licitatie a Athenee Palace, Ana Hotels si-a manifestat interesul legat de aceasta posibila achizitie", a mai spus Simona Constantinescu. Ea a explicat ca societatea a cumparat caietul de sarcini, fiind singura companie care a depus oferta finala.

Directorul Ana Hotels a afirmat ca nu este vorba despre o oferta de 500.000 de euro, avand in vedere ca numai garantia pentru achizitionarea pachetului de sarcini a fost de 1,2 milioane de euro. "APSA este o societate deschisa, listata pe Rasdaq, iar valoarea de piata este de aproximativ 34 de miliarde de lei", a mai spus Constantinescu, adaugand ca oferta Ana Hotels este peste valoarea de piata.

In ciuda declaratiilor directorului directorului Ana Hotels privind continuarea negocierilor cu Ministerul Transporturilor, potrivit unui comunicat MTCT, "oferta financiara finala imbunatatita si irevocabila depusa de consortiul de investitori nu a fost acceptata", prin hotararea Comitetului pentru Privatizare din 27 aprilie. Precizam ca Ana Hotels, a depus oferta pentru Athenee Palace SA, impreuna cu Ana Imep SA Pitesti si Tehnofrig SA Cluj Napoca. Biroul de presa al MTCT a explicat, de asemenea, ca va fi organizata o noua licitatie pentru vanzarea actiunilor detinute de statul roman la APSA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.