Consiliul Judetean Tulcea s-a asociat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, cu Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor si cu Asociatia Salvati Delta si Dunarea pentru a promova un amplu proiect intitulat Life Mediu. Este vorba de un proiect european in valoare de 1,5 milioane de euro care are drept scop gestionarea durabila a deseurilor menajere din cea mai mare zona umeda din Europa si din tara noastra, care este Delta Dunarii. Initiatorii acestui proiect incearca pentru inceput gasirea unor formule viabile de colectare si de prelucrare pe plan local a deseurilor din zona centrala a Deltei Dunarii.

Este vorba de zona Crisan-Mila 23, zona cu cel mai mare potential turistic din intreaga Delta a Dunarii, dar si cea mai poluata parte a Deltei din cauza presiunii turistice de aici. Trebuie spus ca initiatorul acestui proiect este Asociatia Salvati Delta si Dunarea, care a reusit sa atraga rapid la implementarea acestui program ambitios atat Ministerul Mediului, cat si ARBDD si administratia judeteana din Tulcea.

Fondurile pentru realizarea acestui proiect urmeaza sa fie asigurate in mod egal de Uniunea Europeana, 750.000 de euro, si de autoritatile din Romania asociate la respectivul proiect, aceeasi suma. Astfel, Ministerul Mediului si ARBDD ar urma sa contribuie cu cate 250.000 de euro, Asociatia Salvati Delta si Dunarea cu 175.000 de euro, iar Consiliul Judetean Tulcea cu 75.000 de euro. Proiectul ar urma sa fie aplicat din anul urmator si apoi sa fie multiplicat, in functie de rezultatele obtinute, la nivelul intregii Delte.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.