Dupa mai bine de un an de trend descendent la BVB, Ministerul Economiei si Finantelor decide sprijinirea pietei de capital, prin suspendarea impozitelor. In acelasi timp, CNVM a decis suspendarea comisionului de 0,08% pana la finalul anului. Acestea sunt doar doua din masurile anuntate ieri de institutii, pe care specialistii le considera binevenite, in momentul in care vor fi aplicate si sustinute de masuri suplimentare
Impozitul pentru castigurile realizate in piata de capital se suspenda pentru intreg anul 2009, atat pentru investitiile pe termen scurt, cat si pe termen lung, pentru sprijinirea Bursei, puternic afectata de criza internationala, a anuntat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian (foto).

"Dupa ce am evaluat impactul asupra bugetului, am luat decizia de a modifica, probabil de saptamana viitoare, cand vom suspenda pentru 2009 plata impozitului pe castigurile investitorilor, pentru a spori sentimentul de incredere in piata de valori", a spus Vosganian.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.