Sistemul, unic in Romania, poate fi activat gratuit prin apelarea unuia dintre numerele de telefon puse la dispozitie de banca
UniCredit Tiriac a lansat un sistem de protectie impotriva fraudelor care presupune anuntarea prin SMS a posesorilor de carduri in momentul in care instrumentul de plata este folosit pentru plati sau extragere de numerar. Sistemul este lansat in premiera de o banca din Romania. Alertele se genereaza automat pentru toate tipurile de carduri, sub forma de SMS gratuit, pentru tranzactiile catalogate cu nivel ridicat de risc, care este calculat in functie de mai multi parametri: tara unde este efectuata tranzactia, tipul de tranzactie (ATM, POS, cu derogare de PIN, pe Internet etc.) si suma tranzactiei. Acesti parametri vor fi actualizati periodic de catre banca.

“Sistemul de notificare prin SMS face parte dintr-o serie de masuri in scopul protejarii clientilor nostri de fenomenul fraudelor prin card, care de altfel a fost mentinut si pana in prezent la un nivel foarte aproape de zero”, spune Cristian Bejan, head of cards in UniCredit Tiriac Bank.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.