Grupul Vimetco, proprietarul uzinei de aluminiu de la Slatina, a renuntat la extinderea capacitatilor in Romania, preferand dezvoltarea pe piata asiatica

Patronii rusi de la Alro nu mai conteaza pe energie ieftina in Romania. In plus, spun ca in China gasesc forta de munca mult mai ieftina decat aici.

Dublarea capacitatii Alro este impiedicata in prezent de conditiile dificile de asigurare a necesarului de energie electrica pe piata romaneasca, a declarat ieri Christan Wuest, directorul general al Vimetco, grupul care controleaza aproape 85% din uzina de aluminiu de la Slatina.

Termocentrala de la Turnu Magurele, care va fi construita de Vimetco in parteneriat cu grupul InterAgro, va acoperi in totalitate necesitatile curente ale Alro Slatina, insa nu va furniza suficienta energie pentru a permite extinderea combinatului sau constructia unor noi capacitati de productie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.