Agentii economici privesc cu ingrijorare efectele crizei financiare mondiale. In Europa, moralul angajatorilor si al patronilor europeni este in scadere

In Franta, de exemplu, pesimismul a atins cea mai inalta cota din ultimii cinci ani, iar in Germania, cea mai inalta din ultimii trei ani. Ingrijorari si la Bruxelles. Comisarul european pentru afaceri economice, Joaquin Almunia, a avertizat din nou ca actuala criza financiara afecteaza economia europeana si spune ca perspectivele de crestere economica sunt nesigure, mai ales pentru 2009, relateaza The Money Channel.

In Germania, moralul patronilor s-a degradat in septembrie pentru a patra luna consecutiv si atinge recordul negativ pentru ultimii trei ani. Potrivit cotidianului economic francez La Tribune, indicele climatului de afaceri, publicat de institutul Ifo, a coborat de la 94,8 in August la 92,9, in aceasta luna.

Institutul precizeaza ca studiul a fost facut inainte de anuntarea falimentului Lehman Brothers si salvarea AIG de catre Rezerva Federala. Dupa aceste evenimente, intreprinderile au devenit si mai pesimiste in privinta perspectivelor de export, spun specialistii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.