Visa Europe a incheiat un parteneriat cu RePay International in vederea lansarii noului card Visa „ecologic” pentru companiile din sectoarele public si privat din intreaga Europa. Evenimentul are loc dupa lansarea primului card de credit din lume care neutralizeaza emisiile de carbon – Visa GreenCard – in Olanda in 2004, care a fost introdus cu succes pe piata de larg consum
Conform noului contract, cele 4.600 de banci membre ale Visa din intreaga Europa pot emite carduri comerciale Visa care compenseaza emisiile de carbon ca parte a programului de compensare ClimaCount al RePay. In cadrul acestui program, companiile comerciale si institutiile publice vor sustine proiecte durabile. Spre exemplu, la fiecare plata efectuata cu un card Visa se stabileste nivelul emisiilor de carbon ale produsului sau serviciului, emisii care se compenseaza printr-un proiect in domenii precum exploatare forestiera sau energie regenerabila. ClimaCount beneficiaza de sprijinul ONG-ului Conservation International si a Institutului Olandez de Stiinte Aplicate TNO.

Cardul de plata inovator are la baza un concept de card predefinit care cuprinde o infrastructura tehnica de back office completa, ceea ce inseamna ca bancile membre nu vor fi nevoite sa investeasca masiv in functionalitatea de back office. Toate companiile posesoare carduri comerciale pot accesa pagina web www.climacount.com pentru a verifica lista achizitiilor facute, emisiile de carbon pe fiecare tranzactie si modalitatea de compensare a emisiilor.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.