Numarul falimentelor inregistrate in Romania s-ar putea dubla pana la sfarsitul lui 2008 fata de numarul de cazuri consemnate la finalul anului trecut, cea mai mare parte a acestora fiind in comert, potrivit declaratiilor directorului Coface Romania, Cristian Ionescu.

"Inrautatirea comportamentului de plata al companiilor, pe fondul crizei de lichiditati, mai ales in constructii, va conduce la cresterea numarului de proceduri deschise, chiar daca in multe cazuri nu se discuta de situatii reale de faliment", a explicat Ionescu.

La jumatatea acestui an, numarul falimentelor ajunsese la aproape 7.500.

Cea mai mare parte a acestora - 43,65% - se inregistreaza in randul companiilor din comert - atat cu amanuntul, cat si cu ridicata - si de distributie, numarul cazurilor in acest sector fiind de aproape 3.300.

Cu toate acestea, Coface considera ca segmentul constructiilor este cel mai riscant la ora actuala, acesta inregistrand 11% din cazurile de faliment, pondere ce il plaseaza pe pozitia a treia intre sectoarele economice, dupa comert si distributie.

Mai multe detalii despre riscurile diferitelor segmente economice si numarul de falimente estimat pentru finele acestui an gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.