Pagina de internet a Guvernului Romaniei este supusa unui numar de 50 - 60.000 de atacuri informatice zilnic, potrivit directorului departamentului IT din cadrul Executivului, Radu Puchiu, care considera insa ca numarul acestora este "normal" in cazul unei institutii.

Potrivit lui Radu Puchiu, atacurile vizeaza, printre altele, modificarea paginii web si urmaresc parolele, majoritatea atacurilor fiind generate automat, relateaza NewsIn.

Guvernul a lansat marti noua pagina de internet a institutiei, astfel incat site-ul sa fie adaptat la noile tehnologii si sa ofere acces imbunatatit la informatie. Noua pagina de internet a Guvernului Romaniei a fost realizata dupa analizarea celor ale guvernelor din statele Uniunii Europene, ale principalelor state din Asia, ale Canadei si SUA.

Site-ul Guvernului va permite pe viitor vizionarea in direct a conferintelor de presa sau efectuarea unui tur virtual al Palatului Victoria. Potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Camelia Spataru, pe site-ul Guvernului vor fi afisate si informatii despre votul uninominal.

Pagina web a fost realizata de compania eKontent Lab srl, selectata in urma unei proceduri de achizitie specifice - achizitie directa cu compararea a patru oferte. Valoarea contractului a fost de aproape 43.000 de lei.

Site-ul Guvernului inregistreaza, in medie, 150.000 de accesari lunar, potrivit directorului departamentului IT din cadrul Executivului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.