Potrivit lui Radu Puchiu, atacurile vizeaza, printre altele, modificarea paginii web si urmaresc parolele, majoritatea atacurilor fiind generate automat, relateaza NewsIn.

Guvernul a lansat marti noua pagina de internet a institutiei, astfel incat site-ul sa fie adaptat la noile tehnologii si sa ofere acces imbunatatit la informatie. Noua pagina de internet a Guvernului Romaniei a fost realizata dupa analizarea celor ale guvernelor din statele Uniunii Europene, ale principalelor state din Asia, ale Canadei si SUA.

Site-ul Guvernului va permite pe viitor vizionarea in direct a conferintelor de presa sau efectuarea unui tur virtual al Palatului Victoria. Potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Camelia Spataru, pe site-ul Guvernului vor fi afisate si informatii despre votul uninominal.

Pagina web a fost realizata de compania eKontent Lab srl, selectata in urma unei proceduri de achizitie specifice - achizitie directa cu compararea a patru oferte. Valoarea contractului a fost de aproape 43.000 de lei.

Site-ul Guvernului inregistreaza, in medie, 150.000 de accesari lunar, potrivit directorului departamentului IT din cadrul Executivului.