Decizia administratiei americane de a cheltui 700 de miliarde de dolari pentru aplanarea crizei financiare a stabilizat pietele financiare, cel putin pe termen scurt, sustin specialistii. Desi bursele europene au inchis in scadere, iar americani au deschis tot pe minus, euforia de la finalul saptamanii trecute, dublata de vestile din week-end a ridicat indicii BVB cu cateva procente

Prima sedinta BVB a acestei saptamani a adus cresteri usoare, pe fondul unei lichiditati in scadere, dar vizibil mai mari fata de lunile precedente.

Indicele BET a crescut cu 2,01%, pana la 4.761,66 puncte, in timp ce BET-C a urcat cu 1,92%, pana la 3.600,66 puncte. Indicele BET-FI a castigat 2,17%, ajungand la 28.700,05 puncte. Lichiditatea pietei a fost de 10,4 milioane de euro.

“Nu ma mai astept la volatilitatea excesiva pe care am avut-o saptamana trecuta. Astfel de sedinte se intampla o data la 10 ani”, a declarat, pentru Wall-Street, Adi Lupsan, director general adjunct la Intercapital Invest.

Iulian Panait, presedintele KTD, a explicat ca evolutia din sedinta de ieri a bursei a fost normala, el asteptandu-se chiar la corectii.

“Reactia la planul de salvare anuntat de SUA a fost foarte buna, este practic suma reactiilor tuturor celor care analizeaza. Investitorii importanti au reactionat bine”, a mai spus Panait.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.