Oficialii celei mai mari banci din Romania apreciaza ca situatia creata in Statele Unite va conduce la o majorare destul de mica a dobanzilor, care va afecta, in primul rand, creditele cu valori mari
Impactul crizei se va resimti doar pe termen scurt, in special asupra preturilor creditelor, care vor fi ceva mai ridicate, si a imprumuturilor mari, a declarat ieri Dominic Bruynseels, presedintele BCR. Oficialul celei mai mari banci din Romania apreciaza ca tara noastra este ferita de efectele majore ale crizei internationale in contextul in care Banca Nationala a Romaniei a luat masuri suficiente pentru a proteja sistemul financiar autohton. „Romania este izolata de efectele crizei. Majorarea dobanzii-cheie de catre banca centrala protejeaza bancile care sunt oricum ceva mai conservatoare“, apreciaza presedintele BCR.

Bruynseels sustine majorarea dobanzii de politica monetara la 10,25% pe an, efectuata de Banca Nationala a Romaniei (BNR), si se asteapta ca dobanda-cheie sa scada odata cu inflatia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.