Cinci investitori sunt interesati, pana in acest moment, sa participe la privatizarea societatii Electroputere Craiova. Alaturi de Tractorul si Rulmentul din Brasov, compania craioveana face parte dintre cele trei mari companii din portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Potrivit AVAS, investitorii care au depus scrisori de interes in acest sens sunt companiile Siemens SRL Romania si Horvath Holding Investment Ungaria, doua consortii, unul format din firmele grecesti Dab Ltd si Electromec, si celalalt dintr-o companie romaneasca Serviciile Comerciale Romane, una israeliana - Telemenia si una croata Koncar Electroindustr si Asociatia Salariatilor Elpas care vin in consortiu cu alti investitori.

Statul vinde 63% din capitalul social al societatii craiovene. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului precizeaza ca asteapta in continuare scrisori de intentie din partea potentialilor investitori, documente pe baza carora va fi elaborata strategia de privatizare a societatii. Aceasta ar putea presupune divizarea companiei in patru centre de profit si vanzarea fiecarui segment in parte.

Electroputere Craiova produce motoare, generatoare si transformatoare electrice. Potrivit Mediafax, compania a inregistrat, in primele trei luni ale anului, pierderi in valoare de 71,1 miliarde de lei. Conducerea Electroputere estimeaza ca societatea va trece pe profit in acest an. Presedintele AVAS, Gabriel Zbarcea, arata, la inceputul lunii martie, ca Fondul Monetar International exercita "o presiune uriasa" pentru privatizarea societatii pana in luna iunie a acestui an. Aceasta este cea de-a cincea tentativa de privatizare a companiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.