Cu o avere estimata la 57 miliarde de euro, Bill Gates isi mentine si in acest an titlul de cel mai bogat american, fiind urmat indeaproape de Warren Buffet, cu o avere de 50 miliarde de dolari, potrivit unui top realizat de revista Forbes
Bill Gates ramane cel mai bogat om din SUA Prin fundatia Bill & Melinda Gates Foundation, miliardarul a donat 36 miliarde de dolari pentru cauze umanitare precum lupta impotriva saraciei in statele in curs de dezvoltare, imbunatatirea educatiei in liceele din America si dezvoltarea de vaccinuri impotriva malariei, tuberculozei si SIDA. Adunata cu aceste donatii, averea lui Gates (foto) ar fi fost peste 90 miliarde de dolari.

Conform topului, Bill Gates este urmat de Warren Buffet, care a devenit cel mai bogat om din lume dupa ce actiunile Berkshire Hathaway, grup pe care il controleaza, au crescut cu 25% in perioada iulie 2007 - februarie 2008. Ulterior, pretul titlurilor companiei a scazut cu 15%, iar averea lui Buffet s-a diminuat cu 12 miliarde de dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.