Seful Garzii Financiare Constanta, comisar sef Cristian Radu, a informat, vineri, ca in cadrul "Parteneriatului pentru litoral", pe timpul verii, au fost efectuate controale pentru prevenirea, descoperirea si combaterea fraudelor si evaziunii fiscale. Comisarii Garzii Financiare Constanta au aplicat 2.073 de amenzi contraventionale, in valoare de 5.106.400 lei si au confiscat bunuri si sume in valoare de 83.819 de lei.

Totodata, in urma controalelor, inspectorii au decis supendarea activitatii pentru 156 operatori economici.

Comisarul sef Cristian Radu a precizat ca principalele incalcari ale prevederilor legale au fost deficientele in documentele de evidenta primara si financiara, modalitati prin care agentii economici si-au creat unele facilitati spre evaziunea fiscala. De asemenea, unii agenti economici nu erau dotati cu case de marcat electronice fiscale si continuau sa nu inregistreze toate incasarile rezultate din vanzarea marfurilor si serviciilor, a mai mentionat seful Garzii Financiare.

Pe de alta parte, in comparatie cu anul trecut s-a observat o scadere a marfurilor comercializate fara documente legale de provenienta.