Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) bifau castiguri de peste 6% la jumatatea sedintei de vineri, sectorul SIF castigand cel mai mult - 10,19% -, dupa ce aprecierea masiva a burselor americane a declansat un val de cresteri spectaculoase pe pietele financiare de pe toate meridianele.

Bursele din Statele Unite au avut, in sedinta de joi, cele mai mari cresteri din ultimii sase ani, sustinute de anuntul guvernului american cu privire la un plan mai complex pentru calmarea crizei financiare.

Astfel, indicele compozit Dow Jones (DJIA) a crescut cu 3,86%, la 11.019,7 puncte, iar indicele reprezentativ pentru cele mai mari 500 de companii listate la Bursa in Statele Unite (S&P 500) a urcat cu 4,33%, la 1.206,51 puncte. Indicele Nasdaq a castigat cel mai mult - 4,78% -, pana la 2.199,1 puncte.

Daca in sedinta de miercuri titlurile American International Group (AIG) s-au prabusit cu 45,33%, la finalul sedintei de joi, actiunile celui mai mare asigurator din lume bifau un castig de 31,22%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.