Vicepresedintele regional al Bancii Mondiale, Shigeo Katsu, aflat intr-o scurta vizita in tara noastra, a spus ca institutia pe care o reprezinta ne va sprijini atat in drumul spre Uniunea Europeana, cat si dupa aderare, pentru a deveni competitivi in raport cu ceilalti membri. In acest sens, in luna iulie se va lansa un Parteneriat Strategic pe termen mediu si lung care va viza derularea unor proiecte privind intarirea capacitatii institutionale, asigurarea stabilitatii macroeconomice prin diminuarea riscurilor fiscale, cresterea competitivitatii, consolidarea sectorului privat, reducerea saraciei si asigurarea incluziunii sociale.

Pana atunci, vor avea loc mai multe consultari intre diverse ministere si reprezentanti ai Bancii Mondiale pentru a se identifica proiectele care vor fi finantate. De asemenea, se doreste eliminarea suspiciunii create pe plan international care descrie Romania ca o tara incapabila sa absoarba fluxurile financiare internationale in cele mai bune conditii.

Pe de alta parte, sensibilizat de drama sinistratilor din tara noastra, vicepresedintele regional al Bancii Mondiale, Shigeo Katsu, a spus ca institutia pe care o reprezinta va acorda 11 milioane de dolari pentru refacerea infrastructurii din zonele afectate de inundatii.Banii sunt deja disponibili, dar vor fi folositi abia dupa ce o comisie care se va deplasa in zona, saptamana viitoare, va evalua situatia si va identifica obiectivele finantarii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.