Cea mai noua gaselnita a autorilor de troieni se adreseaza unui target deloc afectat pana acum: cei care cumpara bilete de avion online.

Sa nu va mirati daca unele companii de transport aerian, cum ar fi JetBlue Airways, Delta Air Lines, Virgin America, United Airlines sau Continental Airlines va anunta ca au pentru voi cele mai de nerefuzat oferte. Singurele zboruri pe care le veti face vor fi printre foldere.. in cautarea programelor pe care vi le-ati instalat crezand ca veti calatori mai ieftin.

Printre troienii identificati de cei de la BitDefender se numara Trojan.Spy.Zbot.KJ, Trojan.Spy.Wsnpoem.HA si cel mai raspandit dintre ele, Trojan.Injector.CH. Toti acesti troieni au componente rootkit care le permite instalarea si ascunderea in sistemul compromis, fie in directorul Windows, fie in Program Files. Pe langa faptul ca modifica parametrii de functionare ai firewall-ului Windows, prin care trec nedetectati, virusii ofera autorilor functionalitati avansate de server si de backdoor. Majoritatea celor care vor zbura nestingheriti prin computerele infectate transmit informatiile confidentiale pe care le gasesc unor servere inregistrate in Federatia Rusa.

Daca sunteti afectati de unul dintre acesti troieni vizitati site-ul BitDefender, companie care va propune o suma de solutii eficiente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.