"In 1998, uzinele Dacia au fost privatizate cu firma Renault. Astfel, Romania a reaparut pe harta ca un constructor de automobile. Crearea Centrului de Tehnologie Renault de la Titu va insemna un pas si mai important. Pe langa fabricanti de automobile, in Romania vom putea sa avem oameni care sa contribuie la proiectarea, la conceperea produselor. Deci, inteligenta romaneasca va putea fi utilizata mult mai eficient. La Titu vom avea 3.000 de persoane cu studii de inginerie. Este cel mai important proiect, cea mai importanta investitie industriala din Romania, proiectul Renault", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit lui Tariceanu, Grupul Renault are investitii totale de 1,4 miliarde euro si va ajunge peste cativa ani sa totalizeze investitii de doua miliarde euro, iar numarul de locuri de munca ce va fi asigurat va ajunge la 22.500.

"Fondurile care sunt alocate in acest moment pentru cercetare sunt de 0,7 din PIB, in timp ce in 2004 erau sub 0,2 din PIB", a afirmat primul ministru.