Ritmul de crestere a salariilor s-ar putea tempera sub 10% din 2010 "Ritmul de crestere a salariilor s-a decorelat in 2007 de cel al productivitatii muncii si a ramas decorelat. E greu de crezut ca salariile vor continua sa creasca cu 25% in urmatorii ani. Din cauza competitiei intre partidele politice am avut cresteri salariale aberant de mari in sectorul public", a explicat Croitoru, prezent la seminarul Diaspora Stiintifica organizat la Banca Nationala a Romaniei (BNR).

El a adaugat ca salariile din sectorul public din Romania tind sa fie mai mari ca salariile din unele sectoare private. "Anul viitor este tot unul electoral", ceea ce ar putea sa mentina cresterile salariale de doua cifre, a mai spus Croitoru, potrivit NewsIn.

El a explicat ca, in general, sectorul public este platit mai slab decat cel privat, in conditiile in care este mai putin corelat cu evolutia economiei.

"In lume, sectorul public este mai platit mai putin decat sectorul privat. Acest lucru se observa mai ales intr-un ciclu economic in care poti avea ani foarte dinamici, in care se platesc salarii mari in sectorul privat, si ani in care nu se mai pot plati aceleasi salarii in termeni nominali, ceea ce determina reduceri si in termeni reali.