Banca centrala americana, Federal Reserve, a aprobat o operatiune de rascumparare a asiguratorului AIG, in valoare de 85 miliarde dolari, in urma careia guvernul american va deveni actionar majoritar al grupului, cu o detinere de 80%, scrie International Herald Tribune
Gigantul AIG, salvat de Federal Reserve Decizia, anuntata la numai doua saptamani dupa ce Trezoreria a preluat companiile ipotecare cvasi-guvernamentale Fannie Mae si Freddie Mac, este cea mai radicala interventie in sectorul privat din istoria bancii centrale si are ca scop prevenirea unei crize financiare globale.

In contextul in care compania parea ca nu va face rost de lichiditatile necesare pentru a evita falimentul, secretarul Trezoreriei, Henry Paulson Jr. si presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, s-au intrunit marti cu liderii Senatului si ai Camerei Reprezentantilor, pentru a explica planul de salvare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.