Rusia este in plina furtuna bursiera si financiara, iar guvernul pare neputincios in a indeparta temerile ce apasa asupra sectorului bancar, care au explodat in contextul crizei de pe Wall Street, comenteaza AFP.

A doua zi dupa una dintre cele mai proaste sedinte de tranzactionare din istoria burselor rusesti, in care cei doi indici principali ai pietelor moscovite de capital, RTS si Micex, au cazut cu 11,5% si, respectiv 17,5%, situatia nu s-a imbunatatit, pana la mijlocul sedintei de tranzactionare.

Dupa o deschidere ezitanta, "coborarea in infern" s-a reluat intr-un ritm atat de alert incat agentia federala de reglementare a pietelor financiare a luat o decizie exceptionala: sa opreasca pur si simplu schimburile si sa convoace o reuniune de criza intre responsabilii care au competentele necesare.

"Cerem burselor sa isi pregateasca propunerile si sa ni le prezinte azi, ca sa stabilizam situatia. Vom examina propunerile si vom lua o decizie" cu privire la o eventuala reluare a tranzactiilor, a declarat seful agentiei, Vladimir Milovidov, citat de RIA Novosti, informeaza NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.