Romania s-a mentinut pe locul cinci in Uniunea Europeana (UE), dupa avansul anual al preturilor din luna august, de 8,1%, nivel aproape dublu fata de media inflatiei din UE, de 4,2%, potrivit datelor publicate de biroul european de statistica, Eurostat.

In august, primele patru state membre UE cu cea mai ridicata inflatie anuala au fost Letonia, cu 15,6%, Lituania, cu 12,2%, Bulgaria, cu 11,8% si Estonia, cu 11,1%, potrivit datelor comunicate de Eurostat.

Spre deosebire, cele mai scazute rate ale inflatiei anuale au fost inregistrate, in august, in Olanda (3%), Portugalia (3,1%) si Irlanda (3,2%), arata NewsIn.
Publicitate pe acest site

La nivelul UE, inflatia anuala s-a temperat, in august, pana la 4,2%, de la 4,4% in luna iulie, tot o temperare fiind inregistrata si in zona euro pana la 3,8% de la 4%. In august 2007, rata anuala a inflatiei a fost mult mai mica, de 1,9% in UE si de 1,7% in zona euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.