Instalarea pe nave ancorate in larg a sistemelor care asigura functionarea motorului de cautare va reduce considerabil cheltuielile companiei.
Google planuieste sa-si construiasca o flota digitala, prin mutarea supercomputerelor din dotare pe nave ancorate la 11 kilometri in larg. Centrele de date localizate pe apa care vor rezulta in urma acestei masuri vor aduce companiei americane un beneficiu dublu, informeaza Times Online. Pe de-o parte, vor fi reduse facturile la energie electrica, deoarece sistemele clasice de racire a calculatoarelor vor fi inlocuite cu unul inovativ, bazat pe energia produsa de valuri, iar pe de alta, Google va fi scutita de plata taxelor pe proprietate pentru centrele sale de date din prezent, localizate in toata lumea.

„Centrele de computere vor fi amplasate pe nave ancorate in larg, iar miscarea naturala a apei va fi capturata si transformata in energia necesara alimentarii pompelor care se vor ocupa de racirea sistemelor de calcul“, se precizeaza in brevetul de inventie al celor de la Google, care le-a cazut in mana jurnalistilor britanici.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.