Stem - Health Unirea SA, banca de celule stem din Romania, este prima societate infiintata exclusiv on line prin Sistemul de Formulare Electronice Inteligente (SFEI) al Oficiului National al Registrului Comertului, a anuntat, marti, directorul general adjunct al ONRC, Bogdan Gaureanu

"Investitia se ridica la aproximativ trei milioane de euro", a declarat pentru NewsIn directorul general al Centrului Medical Unirea, Wargha Enayati. Acesta a precizat ca banca va fi operationala peste opt saptamani.

Enayati a mai declarat ca know-how-ul a fost furnizat de New England Blood Cord Bank din Boston.

Costul prelevarii celulelor stem va fi de aproximativ 1.500 de euro, iar perioada de stocare va fi de 20 de ani.

Directorul Centrului Medical Unirea s-a declarat surpris de cat de rapid a fost primit certificatul de inmatriculare. "Am depus documentatia si in 24 de ore am primit certificarea", a spus Enayati.

Directorul general adjunct al ONRC, Bogdan Gaureanu, a precizat ca implementarea SFEI a durat doi ani si a costat aproape 800.000 euro.

SFEI a fost lansat pe data de 11 februarie 2008, iar incepand cu data de 12 iunie a fost disponibila Cererea de inregistrare pentru persoane fizice autorizate, iar la data de 24 iunie a fost disponibila Cererea de inregistrare persoane juridice.

Pana la data de 12 septembrie ONRC a primit prin SFEI 104 cereri, dintre care 15 cereri de verificare disponibilitate si rezervare denumire firma persoana juridica, 10 pentru cod CAEN rev.2, 6 pentru eliberare acte, 38 pentru depuneri situatii financiare, 11 pentru inregistrare persoane juridice, 23 pentru completarea dosarelor si o cerere pentru verificare disponibilitate si rezervare denumire firma persoana fizica.

Din totalul cererilor, 58 au venit din Bucuresti, 16 din judetul Constanta, noua Teleorman, opt Ilfov, Bacau, Galati si Arad cate trei, si Sibiu, Timis, Prahova si Iasi cate una.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.