Economia Romaniei trebuie sa se bazeze pe societati cu capital romanesc, deoarece companiile multinationale, care "domina" in prezent economia tarii, isi pot schimba planurile de investitii din cauza evolutiilor altor piete, ceea ce poate afecta cresterea economica, considera premierul Tariceanu.
"Am pledat si pledez in continuare pentru crearea unor campioni economici in Romania. Societati cu capital romanesc care sa fie capabile, in aceasta perioada, sa furnizeze produse si servicii pentru cererea de pe piata romaneasca si sa aiba posibilitatea de expansiune in regiune in viitor, astfel incat acest ritm de crestere economica de exceptie pe care il cunoastem sa continue in anii urmatori", a declarat, luni, premierul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu.

Prim-ministrul a declarat ca este ingrijorat de incetinirea cresterii economice din mai multe state europene, fenomen care ar putea afecta si performantele economice ale Romaniei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.