Gigantul Yahoo a adaugat o noua optiune a motorului sau de cautare. Mai nou, poate fi folosit pentru a gasi continut video pe Internet.

In luna decembrie a anului trecut, Yahoo deschidea un canal separat pentru cautarea video. Produsul a rulat ca o varianta de test (beta) pana saptamana aceasta. De curand, motorul de cautare al Yahoo este capabil sa va gaseasca aproape orice fel de cotinut video pe Internet. Prin aceasta strategie, compania planuieste sa atraga mai multi vizitatori pe site-ul sau, pentru a contrabalansa succesul competitorilor de la Google. Filozofia este sa le ofere un continut media cat mai diversificat.

MARCI

Prin intermediul noului serviciu pot fi accesate si videoclipuri sau filmulete provenite de la producatori celebri precum MTV, CBS News, Discovery Channel sau The Food Network. Cu ocazia lansarii, reprezentantii Yahoo au declarat ca motorul lor de cautare a devenit cel mai bun instrument pentru gasirea de continut video online. Totusi, numarul total al paginilor prin care cauta a fost pastrat secret.

Totusi, daca veti cauta MTV, veti primi nu mai putin de 10.525 de rezultate video. Prin comparatie, daca veti cauta imagini MTV, veti obtine mai bine de 454.000 de rezultate. Intrarea pe "piata" video a fost facilitata de cresterea numarului de conexiuni la Internetul de mare viteza, a explicat Brad Horowitz, directorul Yahoo pentru cautarea media si desktop. Conexiunile rapide fac mai atractiva accesarea continutului video, pentru ca elimina asteptarea si sacadarea imaginilor - fenomene caracteristice conexiunilor lente, gen dial-up.

COMPETITIA.

Videoclipurile disponibile la adresa http://images.search.yahoo.com includ preview-uri ale unor filme, dar nu pot fi accesate show-uri de televiziune sau continut protejat.

Compania se asteapta ca noua sectiune de cautare video sa-i ofere un avantaj in fata celor de la Google - actualmente posesorii celui mai popular motor de cautare pe Internet. Acestia proceseaza in jur de 47% din totalul cautarilor online in Statele Unite. Yahoo ocupa locul doi cu o cota de piata de 21% pe acest segment, potrivit ultimelor statistici publicate de Nielsen/NetRatings. In prezent, Google testeaza un ghid video online al programelor de televiziune difuzate deja.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.