Laboratorul de cercetari stiintifice si tehnologice al Uniunii Europene (UE) a emis, recent, un studiu asupra impactului asupra sanatatii a alimentelor din organisme modificate genetic (OMG).
Expertii au admis ca OMG-urile supuse aprobarii anterior nu au avut pana in prezent efecte secundare. Cu toate acestea, Romania inca nu accepta astfel de alimente, pe motiv ca sunt daunatoare sanatatii. In plus, specialistii sustin ca exista o serie de avantaje de pe urma cultivarii de OMG, atat pentru cultivatori, cat si pentru mediu.

Un raport al Comisiei Europene, care spune ca mancarurile gatite cu ingrediente modificate genetic sunt sanatoase, pune presiune asupra Europei de a aproba cultivarea lor, pentru a contracara cresterea preturilor la alimente. Robert Sturdy, membru al Parlamentului European, care face parte din comisiile de mediu si de agricultura, spune ca raportul arata ca Europa are nevoie sa „inainteze” cu dezbaterile asupra alimentelor modificate genetic. „Trebuie sa facem o cercetare stiintifica adecvata, dar, odata ce lucrul acesta va fi terminat, va trebui sa fim de acord cu alimentele modificate genetic”. Europa a ramas in urma in ceea ce priveste aprobarile pentru asemenea alimente, in timp ce fermierii se plang de preturile tot mai mari ale recoltelor nemodificate genetic. Sturdy a adaugat ca unele tari europene se opun OMG-urilor din motive protectioniste.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.