Mai putin de 6% din totalul activelor fondurilor de pensii au ajuns in actiunile companiilor listate la BVB

De la Infiintarea lor, fondurile de pensii private - atat cele facultative, cat si obligatorii - au investit pe bursa doar 6,3 milioane de euro. Mai precis, fondurile facultative au venit cu 0,1 milioane de euro, iar cele obligatorii cu 6,2 milioane de euro. Suma maxima ce putea fi investita pe bursa, potrivit legii, trece de 35% din valoarea activelor, adica peste 38,3 milioane de euro.

Structura investitiilor din 31 august 2008 releva faptul ca fondurile private obligatorii de pensii au investit in cele patru luni de colectare doar 5,66% din totalul activelor in actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Adica 6,2 milioane de euro, arata site-ul www.iprofit.ro. Fondurile obligatorii de pensii (Pilonul II) au investit cei mai multi bani in obligatiuni municipale si de stat, adica 58,89%, apoi in depozite bancare (22,37%), obligatiuni corporative (12,77%), iar restul in fonduri mutuale. „Am redus expunerea pe bursa din cauza conditiilor mai vitrege din prezent de pe piata de capital”, ne-a declarat Eugen Voicu, presedintele Fondului de Pensii Aviva.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.