Ministrii europeni ai finantelor se intrunesc astazi la Nisa intr-un climat de criza economica puternica, cu riscuri de recesiune, insa fara mijloace de raspuns, din cauza masurilor bugetare si a refuzului Bancii Centrale Europene (BCE) de a cobori dobanda de referinta, scrie AFP, citat de NewsIn.

"Cred ca nu putem exclude o recesiune tehnica in zona euro", caracterizata de doua trimestre consecutive de scadere economica, a recunoscut joi guvernatorul bancii centrale a Olandei, Nout Wellink, membru al consiliului BCE.

Produsul intern brut (PIB) al zoneri euro a scazut deja cu 0,2% in al doilea trimestru al anului, comparativ cu cel dintai.

In aceasta saptamana, Comisia Europeana a coborat semnificativ previziunea de crestere in zona euro pentru acest an, de la 1,7% la 1,3%. Comisia estimeaza, de asemenea, o recesiune tehnica.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.