Petrom se plaseaza pe pozitia 16 in Top 500 Europa Centrala, iar Rompetrol Rafinare se pozitioneaza pe locul 50 in regiune, potrivit unui nou top prezentat joi de Deloitte asupra primelor 500 mari companii din regiune.

Din datele prezentate de Deloitte, Romania are mai putine companii in Topul 500 din Europa Centrala pentru anul 2007 (30 fata de 32, in topul anterior), dar veniturile totale au depasit 30,2 miliarde de euro (putin mai mult decat cifra cumulata a anului anterior – 29 miliarde de euro).

"Companiile noastre evolueaza bine in acest mediu extrem de competitiv. Nu trebuie sa uitam ca majoritatea tarilor incluse in raport s-au alaturat Uniunii Europene inca din 2004 si ca au beneficiat de un volum impresionant de investitii straine. Romania are in spate un singur an de apartenenta la UE, iar rezultatele de pana acum indica un potential important pe viitor", a declarat presedintele Deloitte Romania, George Mucibabici.

Industria producatoare este identificata prin doi jucatori puternici, de talie internationala - ArcelorMittal Galati (numarul trei pe plan local si numarul 63 in topul regional) si Dacia Grup (numarul patru, respectiv 64).

Mai multe detalii despre companiile romanesti de top cititi in Wall-Street.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.