Numarul de americani care au depus cereri pentru ajutorul de somaj s-a redus cu 6.000 saptamana trecuta, a anuntat, joi, Departamentul Muncii din Statelor Unite, dar pe termen lung, se pastreaza tendinta de accentuare a somajului, arata Reuters.
Cererile initiale pentru ajutorul de somaj au scazut la o rata sezoniera ajustata de 445.000, in saptamana incheiata pe 6 septembrie, fata de cele 451.000 cereri inregistrate cu o saptamana in urma.

Numarul cererilor continue - persoanele ce primesc in continuare ajutor de somaj dupa incheierea saptamanii initiale de acordare a acestuia - a crescut cu 122.000, la 3,53 milioane de cereri inregistrate in saptamana incheiata in 30 august, ultima perioada luata in calcul de catre raport.

Un oficial al Departamentului Muncii a declarat ca ultimele statistici saptamanale nu au fost afectate de catre conditiile meteorologice nefavorabile prezente in statele din sud-est, desi intreruperile cauzate de vremea rea sunt asteptate sa influenteze rapoartele viitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.