Desi inchiderea fabricii Swedwood Siret din Suceava a IKEA pare surprinzatoare la prima vedere, oamenii din industria mobilei se asteptau la acest deznodamant.

“IKEA este doar un nume de rezonanta, insa in ultimul timp si alti producatori de mobila mai mari sau mai mici si-au inchis activitatea pentru ca nu sunt competitivi pe plan international”, este de parere Viorel Catarama, proprietarul Elvila, unul dintre cei mai importanti producatori de mobila autohtoni.

Acesta vine si cu explicatia deciziei luate de compania suedeza. “O fabrica care produce in Romania nu poate face fata concurentei internationale din cauza cresterii pretului in lei a materiei prime si din cauza evolutiei cursului de schimb leu-euro”, considera proprietarul Elvila.

Click aici pentru a afla cat considera proprietarul Elvila ca va mai continua criza prin care trec exporturile romanesti de mobila.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.