Jurnalistul Razvan Scortea, fost director BBC Romania, se va ocupa de gestiunea adimnistrativa si de continutul editorial in fruntea a doua sucursale BBC care transmit in peste 20 de tari din Africa, relateaza AFP.

Razvan Scortea se va ocupa de retelele de radio BBC Africa si BBC Great Lakes, care transmit in peste 20 de tari situate in zonele a patru fusuri orare.

BBC Africa difuzeaza programe in limba franceza in 23 de tari, in timp ce BBC Great Lakes, cu acoperire in Rwanda, Burundi si tarile africane limitrofe, transmite in limbile kinyarwanda si kirundi.

Razvan Scortea se va ocupa de aceste doua sucursale ale grupului britanic de radio si televiziune, de activitatea editoriala si administrativa, si, de asemenea, de personalul lor care lucreaza la Londra.

Scortea a dezvoltat BBC Romania, in cadrul BBC World Services, din 1991, si a fost directorul postului radio in ultimii cinci ani, pana la inchiderea redactiei romanesti in august 2008.

Pe cele 4 frecvente FM ale BBC in Romania, din Bucuresti, Timisoara, Constanta si Sibiu, se transmite, de la 1 august, exclusiv in limba engleza, iar in Republica Moldova, BBC difuzeaza in programe in engleza, rusa si ucraineana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.