Companiile din sectorul farmaceutic de la BVB nu s-au remarcat in primul semestru al acestui an printr-o dinamica foarte buna a afacerilor si a profitabilitatii.

“Ma astept la o medie anuala de crestere a cifrei de afaceri pentru cei trei producatori de aproximativ 7,5%, si asta fara a lua in calcul o eventuala privatizare a Antibiotice Iasi”, a declarat Andreea Ciobanu.

Astfel, intr-un raport de analiza realizat de casa de brokeraj Intercapital Invest se arata ca Antibiotice Iasi, cel de-al noualea producator de produse farmaceutice din Romania, cu o cota de piata de 3% (pe baza cifrelor inregistrate in perioada martie 2007-martie 2008), a obtinut o majorare de doar 5,27% a cifrei de afaceri si o scadere a profitului net de 19,66%.

BIO a inregistrat o crestere de 6,05% a cifrei de afaceri si de doar 1,66% a profitului net, in timp ce Zentiva Romania, fosta companie Sicomed, achizitionata de grupul international Zentiva, a marcat o scadere a cifrei de afaceri cu 17,44% si o crestere considerabila a profitului net, de 72,73%.

In cel de-al doilea trimestru al acestui an, doar Biofarm a reusit sa consemneze o majorare usoara a veniturilor totale cu 2,9%, fata de scaderile obtinute de ATB si SCD cu 3,3%, respectiv 5,82%.