Aeroportul din Bacau a interzis zborurile aeronavelor Tarom, pe motiv ca Boeingul 737 este prea greu pentru pista aflata in stare proasta. Doua luni mai tarziu a rechemat la zbor acelasi tip de aeronava, apartinand insa concurentului Blue Air. Intamplator sau nu, Blue Air are mari sanse de a concesiona aeroportul.

Aeroportul Bacau refuza cererea liniei aeriene nationale Tarom de a opera curse de pe acest aeroport catre Italia, cu aeronavele Boeing 737 detinute de companie. Favorizata a acestei situatii este linia aeriana low-cost Blue Air, careia i se permite operarea rutelor catre Italia exact cu aceleasi aeronave. Pe de alta parte, Blue Air este in carti pentru concesionarea aeroportului. Nu exista certitudinea ca noul concesionar, concurent cu Tarom, va permite liniei aeriene nationale operarea refuzata de fostii administratori ai aeroportului.

Conducerea Tarom este nedumerita de faptul ca i-a fost refuzata cererea adresata in primavara Aeroportului Bacau de a opera doua rute catre Italia.

„Ni s-a spus ca aceasta nu este posibil deoarece aeronavele noastre Boeing 737 sunt prea grele. Acelasi tip de aeronave sunt folosite si de Blue Air, iar ei zboara“, a declarat un oficial al Tarom care a solicitat anonimatul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.