“Este prima data cand sunt de cealalta parte a mesei”, isi incepe Marius Pandele, Head of Research la Vanguard, povestea despre trecerea sa de la jurnalismul de business la job-ul de analist financiar.
  • Primul job, in zona guvernamentala

Dupa terminarea facultatii cu specializarea in finante-banci, Pandele a primit un loc de munca in cadrul comisiei de buget finante, unde a avut ocazia de a lucra cu actualul ministrul al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

“Mi-as fi dorit sa raman acolo, intram in contact cu multi oameni, insa nu puteam primi un post permanent din cauza lipsei de experiente. Puteam sa lucrez pe un post de colaborator, ceea ce insemna mai putin bani si obiective prea mici pentru ce imi doream”, explica, pentru Wall Street, analistul. Acesta nu crede ca exista vreo varianta care sa-l faca sa renunte la postul actual, dar recunoaste ca aceasta zona guvernamentala a avut si are intotdeauna o anumita alura.

  • De la Capital la Vanguard

Intrarea in presa a fost intamplatoare, spune Pandele, primul job in mass-media fiind la ziarul Averea, care la aceea vreme se dorea a fi un ziar economic.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.