Reprezentantii companiei Airbus intentioneaza sa se reuneasca, marti, cu reprezentantii sindicatelor europene pentru a negocia noi posibile restructurari, a anuntat o sursa apropiata companiei, arata NewsIn.
Airbus ar putea propune un plan aditional de reducere a costurilor, in valoare de 1 miliard euro (1,41 miliarde dolari) , in plus fata de planul initial Power 8 care presupune reduceri ale costurilor de 2,1 miliarde euro, prin restructurari ce vor fi facute intre 2007 si 2010.

Oficialii constructorului Airbus nu a putut fi contactati pentru declaratii pe acest subiect. Reprezentantii companiei anuntasera ca intentioneaza sa continue reducerile de costuri in perioada 2010 - 2012, cu aproximativ 1 miliard euro, dar ca masurile de economisire cele mai rapide au fost deja luate.

Airbus a fost nevoita sa reevalueze planurile de restructurare dupa ce dolarul a scazut sub 1,35 dolari/euro, depasind pragul minim cuprins in planul initial Power 8. Compania se asteapta ca dolarul sa se situeze in jurul nivelului de 1,45 dolari/euro, la sfartitul programului de restructurari, in prezent avand o cotatie de 1,41 dolari/euro.

EADS, compania mama a producatorului Airbus, a anuntat ca o variatie de 1 cent al cursului valutar reprezinta o diferenta de 100 milioane dolari a profitului operational.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.