Fosta subsidiara a grupului Citibank va functiona, in urma fuziunii cu Citibank Europe, sub numele de Citibank Europe Sucursala Romania, care va fi in principal supravegheata de Autoritatea de Reglementare Financiara din Irlanda.

"BNR va avea, de asemenea, anumite puteri de supraveghere, limitate, asupra sucursalei CitiBank Romania, in conformitate cu legislatia aplicabila in Comunitatea Europeana, Irlanda si Romania", se mai arata in proiectul comun de fuziune publicat in Monitorul Oficial.

Modificarea statutului Citibank Romania face parte dintr-o fuziune transfrontaliera mai ampla, in care sunt implicate Citibank Europe, Citibank Ungaria, Citibank Slovacia si Citibank Romania.

"Scopul fuziunii este de a facilita infiintarea de catre Citibank Europe a unei sucursale in Romania, urmand ca sucursala respectiva sa detina toate activele si pasivele apartinand in acel moment de Citibank Romania si sa exploateze activitatea desfasurata de Citibank Romania anterior fuziunii", se arata in Monitorul Oficial.

Actionarii Citibank Romania vor deveni actionari ai Citibank Europe, din partea careia isi vor si primi dividendele. Rata de schimb a actiunilor in vederea transferului, calculata in urma evaluarii celor doua societati implicate in fuziune, este o actiune Citibank Europe in schimbul a aproximativ 168,5 actiuni Citibank Romania. In baza acestui calcul, 418.223 actiuni ale Citibank Europe ar trebui emise actionarilor la Citibank Romania, reprezentand o cota de participare de 5,6% din Citibank Europe.

Citibank Romania a fost evaluata la 276 milioane euro la sfarsitul anului trecut, potrivit proiectului de fuziune. Capitalul social subscris al Citibank Romania este de aproape 70,5 milioane lei, impartit in actiuni cu valoare nominala de 1 leu fiecare.