Pe fondul vestii de preluare a controlului institutiilor Fannie Mae si Freddie Mac de catre Trezoreria SUA, cotatiile BVB precum si cele ale burselor europene au inregistrat ieri cresteri substantiale, la ce sa ne asteptam insa in continuare este greu de estimat, conform brokerilor. Pe termen mai lung situatia s-ar putea imbunatati, dar in acelasi timp poate fi vorba si de rally-uri, iar scenariul de saptamana trecuta s-ar putea relua, astfel ca dupa o zi sau doua de cresteri bursa sa scada semnificativ.

Astfel, principalii indici ai pietei s-au apreciat peste 2% in cursul primei sedinte de tranzactionare a saptamanii, exceptie facand indicele BET-FI al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), care a castigat 6,78%, si anume 2,172 puncte indice.

Totusi, „chiar daca cumparatorii au fost mai agresivi, inca nu putem vorbi de o inversare a trendului, rally-ul de azi fiind pus pe seama evolutiei pietelor externe, existand o posibilitate foarte mare ca pana vineri sa se repete scenariul de saptamana trecuta” (cand dupa doua zile de cresteri, in ultima sedinta a saptamanii, piata a scazut dramatic), a explicat Igor Roman, broker in cadrul Estinvest.

Economia Romaniei, asa cum ne arata datele Institutului National de Statistica (INS), are o evolutie buna si chiar foarte buna, in conditiile in care alte tari din Europa se confrunta cu recesiune si inflatie. „Dar, pe de alta parte, suntem constienti ca suntem o tara emergenta, si evolutia economiei are o volatilitate cu risc ridicat, ceea de determina ca investitorii sa actioneze cu o mai mare prudenta”, a adaugat Roman.

La ce ne-am putea astepta? Raspunsul il gasiti aici.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.