Astfel, principalii indici ai pietei s-au apreciat peste 2% in cursul primei sedinte de tranzactionare a saptamanii, exceptie facand indicele BET-FI al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), care a castigat 6,78%, si anume 2,172 puncte indice.

Totusi, „chiar daca cumparatorii au fost mai agresivi, inca nu putem vorbi de o inversare a trendului, rally-ul de azi fiind pus pe seama evolutiei pietelor externe, existand o posibilitate foarte mare ca pana vineri sa se repete scenariul de saptamana trecuta” (cand dupa doua zile de cresteri, in ultima sedinta a saptamanii, piata a scazut dramatic), a explicat Igor Roman, broker in cadrul Estinvest.

Economia Romaniei, asa cum ne arata datele Institutului National de Statistica (INS), are o evolutie buna si chiar foarte buna, in conditiile in care alte tari din Europa se confrunta cu recesiune si inflatie. „Dar, pe de alta parte, suntem constienti ca suntem o tara emergenta, si evolutia economiei are o volatilitate cu risc ridicat, ceea de determina ca investitorii sa actioneze cu o mai mare prudenta”, a adaugat Roman.

La ce ne-am putea astepta? Raspunsul il gasiti aici.