Ministrul bulgar al Economiei si Energiei, Petar Dimitrov, impreuna cu Alfred Dusing, directorul financiar al companiei austriece Voestalpine, au semnat un memorandum pentru un proiect de investitii in Bulgaria, anunta Novinite.

Contractul este considerat un pas inainte pentru realizarea proiectului de investitii in Bulgaria al grupului austriac. Valoarea proiectului se ridica la 5 miliarde euro, acesta urmand sa ofere aproximativ 4.500 de noi locuri de munca.

Bugaria se afla in competitie cu Romania, Turcia si Ucraina pentru atragerea de investitii. Pe 4 septembrie, guvernul bulgar a anuntat ca va plati 300.000 de leva unor consultanti legali internationali, ce vor pregati si instrumenta negocierile pentru contractul cu Voestalpine.
Publicitate pe acest site

In Romania, zona vizata pentru investitia Voestalpine este Agigea-Constanta, in apropierea celui mai mare port la Marea Neagra, unde firma austriaca a contractat deja aproape jumatate din terenul avut in vedere.

Ce sa va intampla daca Romania va reusi sa atraga aceasta investitie? Raspunsul il gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.