Principiul conform caruia "poluatorul plateste", dupa care se ghideaza Uniunea Europeana in politica energetica, se aplica pana la nivel individual.

Noile scheme de sprijin financiar pentru incurajarea productiei de energie electrica din surse regenerabile vor determina scumpirea facturii energetice. Practic, suntem obligati ca pana in 2020 sa ne acoperim 20% din consumul energetic din surse "verzi", dar produs la costuri mai mari. In plus, vom plati pentru fiecare tona de dioxid de carbon emisa in atmosfera, costuri ce se vor reflecta in toate produsele de uz curent.

Sunt voci care contesta aceasta abordare, ce are dezavantajul ca micsoreaza competitivitatea economiei europene, fata de tarile ce n-au reglementari la fel de dure pentru protectia mediului.


Pe masura ce se va produce mai multa energie eoliana, factura se va majora

Promovarea energiilor regenerabile vizeaza doar protectia mediului, nota de plata urmand s-o achite toti consumatorii.

Energia electrica ce va fi produsa de centralele eoliene va fi mai scumpa decat cea obtinuta in termocentralele clasice. La prima vedere, este paradoxal ca energia gratuita a vantului sa conduca la majorarea facturii electricitatii pentru consumatorii finali.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.