Pentru prima data in ultimii zece ani, consumatorii din cele mai multe tari europene cumpara acum mai putin decat in aceeasi perioada a anului anterior, ceea ce contribuie la incetinirea cresterii unor economii ce par sa fi intrat deja in recesiune, relateaza International Herald Tribune.

Europenii nu se mai grabesc sa cheltuiasca, deoarece "nu este usor sa cumperi, cand totul se scumpeste", iar acest lucru se vede, se arata intr-un articol publicat in editia online a International Herald Tribune.

Vanzarile cu amanuntul din cele 15 tari care folosesc moneda unica europeana au scazut in iulie a treia luna consecutiv, potrivit datelor publicate saptamana trecuta de Oficiul European de Statistica, Eurostat.

Statisticile se bazeaza pe volumul de vanzari, nu pe preturi, si reflecta partial tendintele inflationiste care au lovit consumatorii din intreaga lume.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.